Skip to main content
AlgemeenSoftwareUpdatesZonder categorie

Winter 2021 update NBA Rekentool

By 15 december 2021No Comments

Deze update (versiedatum 15 december 2021) bevat o.a. de  Materialiteit berekening van het NBA,

Materialiteit berekening volgens NBA rekenregels
Met de nieuwe versie is het nu mogelijk om de NBA materialiteitsberekening in E2A uit te voeren. Daarbij kunt u de benchmark gegevens invullen vanuit de auditfile financieel (mits aanwezig) en de uitkomst van van de berekening direct gebruiken voor het uitvoeren van de steekproef in E2A. Voor meer (achtergrond) informatie zie Materialiteit in het MKB en Rekentool Materialiteit

Deze werkwijze biedt een aantal voordelen in vergelijk met het uitvoeren van de berekening op de website van het NBA.
Voordelen zijn onder andere: 

  • De instellingen voor de berekening kunnen worden opgeslagen en dus hergebruikt. Bij opvolgende analyses per onderneming hoeven de parameters daarom niet steeds opnieuw te worden ingesteld, maar gewoon kunnen deze worden opgehaald.
  • De gegevens voor de inhoud van bepaalde rubrieken zoals de kosten, omzet en dergelijke kunnen bij gebruik van een auditfile direct vanuit de auditfile worden opgehaald. Relevante gegevens kunnen daardoor bijvoorbeeld  automatisch worden berekend, bijvoorbeeld omzet.
  • Uitvoering van de Rekentool wordt opgenomen in de log van E2A en daarmee integraal onderdeel van uw verslag van werkzaamheden zoals dat automatisch door E2A wordt aangemaakt. Minder kans op fouten en wel zo efficiënt.

De functie is zowel in Auditfiles Analyser & Reporter als in de Full Analyser & Reporter beschikbaar. Dus het is zeker de moeite waard om de nieuwe versie te installeren

Het team van Easy2Analyse