Skip to main content
Algemeen

NBA Handreiking Data analyse

By 18 juli 2018september 27th, 2018No Comments

Het belang van data analyse neemt toe. Niet alleen vanuit bedrijfsperspectief maar ook vanuit het oogpunt van controle. Waarom immers volstaan met een deelwaarneming als met een paar muisklikken alle relevante data zijn te analyseren? Of is het toch niet zo eenvoudig? Toegegeven een spreadsheet is met moderne technieken snel te vullen met data uit diverse bronnen. Maar dan? Wat is nuttig wat is zinvol en vooral wat geeft je de gevraagde zekerheid?

Uit ervaring weten we dat veel accountants worstelen met het vraagstuk hoe ze data analyse effectief kunnen invullen. Iedereen roept het, maar hoe?

11 juli 2018 – Accountants maken bij hun jaarrekeningcontrole in toenemende mate gebruik van data-analyse. Deze toepassing varieert van controles anders uitvoeren (‘doing things differently’) tot herontwerp van de controle (‘doing different things’). Gezien de vragen vanuit de praktijk hoe dit past in de controlestandaarden, heeft de NBA-handreiking 1141 in concept ontwikkeld. Leden en belanghebbenden kunnen tot 18 september a.s. op de concepthandreiking reageren. Bron NBA

Consultatie NBA Handreiking Data analyse

Daarom Easy2Analyse
Easy2Analyse heeft oog voor de vraag hoe data analyse effectief in te zetten binnen de accountancy praktijk. Enerzijds doen we dit door Easy2Analyse te voorzien van vooraf gedefinieerde analyses. Anderzijds doen we dat door het proces van de analyse voor de verslaglegging in het dossier te faciliteren. Het consultatie rapport sterkt ons in de aanpak zoals wij die met Easy2Analyse neerzetten.